Mérkőzés:  Bajnoki mérkőzés Helyszín: Répcelak
Idény:  2009-20010 tavasz Forduló:  9.forduló
Dátum: 

2009.október 18.vasárnap 15:00  óra

Répcelaki SE Veszprém FC

 

   
 

 

 

 

     

Győzelem felejthető játékkal

Az NBIII. 8. fordulójában a Veszprém FC csapatára ismét megyei rangadó várt, az a Badacsonytomaj látogatott a királynék városába, amely gárda a tavalyi szezonban öt bajnoki ponttól fosztotta meg a hazaiakat, így volt miért visszavágni a szombati mérkőzésen. Szerencsére a kisebb sérüléssel és betegséggel küszködő játékosok is vállalni tudták a játékot, így a veszprémiek a legjobb összeállításukban léphettek pályára, csak az eltiltott Szőllőskei hiányzott.

Az összecsapás nem úgy indult, ahogy azt sokan gondolták volna, a Badacsonytomaj bátor játékkal rukkolt elő, és alig két perc alatt két gólt is rúghattak volna. Először Pálfi hazaadására csapott le majdnem a vendégek csatára, majd Kiss Márton lépett ki a védők közül, de lövését Varga védte bravúrral. Az első hazai próbálkozásra az 5. percig kellett várni, Kalcsó lövése azonban a kapus kezében halt el. Egy perccel később megszerezhette volna a vezetést a VFC, Finta játszotta be a labdát a lesre játszó védők közé, azonban Babos 11 méterről óriási helyzetben a kapusba bombázta a játékszert. A következő negyedórában kiegyenlítetté vált a mérkőzés, a kapuk nem forogtak veszélyben, a mezőnyben küzdöttek egymással a srácok.

A 26. percben váratlanul előnyhöz jutottak a veszprémiek. Soós játszott Tatai elé, akit Bognár sem tudott megállítani, így a 16-os vonaláról kilőtte a kapu jobb felső sarkát, 1-0. Két perc sem telt el, máris két gól volt a különbség, Kalcsó jobboldali szögletét Soós fejelte a bal kapufa segítségével a vendégkapuba, 2-0. A két gyors találat megzavarta a tomajiakat, a veszprémiek sorra szőtték támadásaikat. A 38. percben Kalcsó ezúttal balról ívelt be egy sarokrúgást, az érkező Fehér megcsúsztatta a labdát, a jól helyezkedő Leitold pedig a kapus mellett a hálóba fejelt, 3-0. A félidő végére még egy vendég lehetőséget jegyezhettünk fel, egy szabadrúgást Pandúr fejelt a hazai kapura, de Vargának sikerült mentenie a bal alsó sarokból 

A második félidőre mintha az öltözőben maradt volna a hazai csapat, a vendégek rendre átjátszották a hazai középpályát, sorra vezették veszélyes kontráikat, ennek az 56. percben meg is lett az eredménye, szépített a Tomaj. A csereként beállt Tóbiás mintegy 25 méterről lövésre szánta el magát, bombája a hazai kapu baloldalában kötött ki, 3-1. Orbán Tamás kettőscserével próbálta frissíteni csapatát, de sajnos kevés eredménnyel. A gól után a két tizenhatos között folyt a küzdelem, helyzetek inkább a vendégcsapat előtt adódtak, de 1-2 hazai próbálkozást is láthattunk. A 87. percben végleg eldőlhetett volna az összecsapás, Miskei az alapvonalról ívelt középre, az érkező Czvetkó senkitől sem zavartatva, 7 méterről a bal kapufa mellé fejelte a labdát. Egy perccel később a kihagyott helyzet megbosszulta magát, egy jobb oldali szöglet pattant meg Kiss Gábor combján, a játékszer Varga Tamás mellett került a hazai kapuba, 3-2. A hátralévő időben a vendégcsapat mindent elkövetett az egyenlítésért, de szerencsére nem sikerült a hálóba találniuk, így nagy nehézségek árán itthon tartottuk a három pontot.

Az első félidőben magabiztos játékot mutatva megnyugtató előnyt harcolt ki a VFC, de a második játékrészben nem találta saját játékát a hazai csapat, rengeteg technikai hibát követtek el a játékosok. Nem szabad semmilyen következtetést levonni az összecsapásból, hiszen ebben az osztályban minden mérkőzés más, de figyelmeztető jelnek tekinthetjük a jövőre vonatkozóan, nem biztos, hogy ez a teljesítmény legközelebb elég lesz a győzelemhez.

Jövőhét vasárnap a Répcelak gárdájához utazik a Veszprém csapata, reméljük, hogy jobb játékkal rukkolnak elő a srácok, és folytatják menetelésüket a bajnoki cím felé.

 

Lombard FC Pápa II.-Veszprém FC 2-3(1-2)

G:Kalcsó(12.,0-1),Babos(27.,0-2),Babos(67.,1-3),

Nyert a Veszprém,kikapott a Sopronés ikszelt a Hali II.
Az NBIII Bakony csoport ötödik fordulójában hazai pályán 2-0 arányban győzőtt a Veszprém FC az újonc Körmend ellen.
Nehezen szerezte meg a Veszprém FC a vezetést a betömörülő vendégek ellen.
A körmendiek Marton kapusnak köszönhetik, hogy nem lett nagyobb arányú különbség.

Veszprém FC-Körmend FC: 2-0 (2-0)
Bajnoki mérkőzés
300néző
vezette:Hofbauer D.
G:Tatai(35.), Kalcsó(38.)

Veszprém FC: Varga, Szöllőskei, Fehér, Pálfi, Leitold, Garai, Soós, Kalcsó (Weibel 72.), Tatai, Finta (Czvetkó 62.), Novothny (Babos 46.).

Körmend FC: Marton - Nagy II. K., Csenterics, Németh Z. - Miksz(Szolyák46), Bozóki, Kovács Sz., Varga G. - Németh B.(Seres85), Niksz (Cser65), Nagy I. K.


35.percben Kalcsó ugratta ki Fintát a bal oldalon aki egyből a középen üresen érkező Tatai elé tálalt aki kicselezte a kifutó kapust majd a visszaérkező védőt és a kapu bal oldalába passzolt. 1-0.
38.percben Finta remekül ugratta ki Soóst aki egy szép mozdulattal elvitte a kapus mellett a labdát majd a jobb oldalon üresen érkező Kalcsó elé emelt és az üres kapuba bólintott 2-0.
www.veszpremfc.hu

A forduló többi eredménye: Badacsonytomaj-Csorna 0-1,Celldömölk-Sárvár 0-1,Lombard FC Pápa II.-MTE 1904 1-1,Lipót-Soproni VSE 1-0,Bük-Haladás II. 1-1,Répcelak-Csesztreg 4-1

 

A www.tobet.com fogadási ajánlata:

Veszprém-Körmend meccs és Lipót-Sopron rangadó

Mérkőzés Hazai Döntetlen Vendég
Lombard Pápa  II - Mosonmagyaróvár TE 2.50 3.15 2.30
Veszprém FC- Körmend FC 1.18 5.00 9.00
Celldömölki VSE - Sárvár FC 2.35 3.20 2.35
Badacsonytomaj - Csorna SE 1.40 3.70 5.75
Répcelak SE - Csesztreg KSE 2.25 3.15 2.55
Büki TK - Szombathely II.
5.00 3.75 1.45
Lipót Pékéség - Sopron VSE 2.35 3.20 2.35

Hétvégi ellenfél: a Körmend

Meglepetés a javából - Körmend?Lipót-Pékség 2?1 (2?0)
Körmend, 200 néző. V.: Erdős.

Körmend: Marton ? Nagy I K., Csenterics, Németh Z., Niksz, Varga G., Nagy II K. (Hercegh), Németh B. (Cser), Sárközi, Szolyák (Seres), Bozóki.
Edző: Molnár Károly.

Gsz.: Németh B., Varga

A 15. percben megszerezte a vezetést a Körmend: Niksz vezette fel a labdát, majd átlépve a felezővonalat, Németh B.-t indította, aki rávezette azt Delire, s a hálóba gurított. 1?0. A 44. percben egy formás támadás végén Varga elé került a labda, ő pedig egy igazítás után 18 méterről a lipóti kapu bal sarkába lőtt. 2?0. A 76. percben a szinte egy kapura játszó lipóti csapat gólt szerzett: Burkus Gollovitzer középre adását 15 méterről bombázta a hálóba. 2?1.

A második félidőben az egy kapura játszó lipóti vendégcsapat már nem tudta ledolgozni az első félidei kétgólos hátrányát.

Jók: Marton, Németh Z., Niksz, ill. Dombi, Burkus.

Molnár Károly(Körmend): ? Óriási lelkesedéssel és fegyelemmel, egy kis szerencsével totógyilkos eredményt értünk el.

Mosonmagyaróvári TE 1904 - Veszprém FC 0-0(0-0)        
   
Jó iramú mérkőzésen, egy meg nem ítélt MTE góllal, melyet szép akció után Tóth Gábor értékesített, 0 - 0-s döntetlennel végződött a mai mérkőzés.
Játékvezető: Kovács Gergely (asszisztensek: Szabó Péter, Kóbor Péter)

MTE 1904: Antal László - Horváth Ádám, Gardó Ádám, Tóth Norbert (Horváth Márió), Schmatovich Gábor (Németh Balázs), Török Zoltán, Lakatos Attila, Kertész Péter, Tóth Zoltán (Hannich Péter), Kovács Milán, Tóth Gábor. Vezetőedző: Hannich Péter.

Veszprém FC: Varga Tamás - Szöllőskei Péter, Fehér Kornél, Pálfi Róbert, Leitold Tamás, Garai Péter, Soós János, Kalcsó Gábor, Tatai Jószef, Babos Barnabás, Finta Péter (Novothny Soma). Vezetőedző: Orbán Tamás

Sárga lap: Kertész Péter (20.p.) Schmatovich Gábor (29.p.), Lakatos Attila ú(44.p.), Hannich Péter(92.p.) ill. Kalcsó Gábor (72.p.)

13. perc: A veszprémi csapat támad, a kapura lőtt labdát a hazai kapus bravúrral védte. Az ismételten kapura ellőtt labda viszont már a kapu fölött hagyta el a játékteret.
29. perc: Schmatovich Gábor kapott sárga lapot utánrúgásért.
34. perc: Kertész Péter lőtt a kapu fölé.
40. perc: Soós János lövését ismét bravúrral védte Antal László.
42. perc: Szabadrúgáshoz jutnak a hazaiak. Török Zoltán beívelése elment a kapu mellett.
45. perc: Ismét MTE lehetőség, de ismét a háló mellé ment a labda.
Hajtós, jó iramú mérkőzésen a félidőben 0 - 0-os döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.
53. perc: Veszprémi támadás végén ismét a Antal Lászlónak kellett védenie.
54. perc: Varga Tamás a kaputól 2 méterre buktattta Schmatovich Gábort, de a játékvezető nem ítélt semmit, mondván, Smata kezezett.
59. perc: Varga Tamás is bravúrt mutatott be, amikor Lakatos Attila lövését szépen tolta a kapu fölé.
60. perc: Ismét a vendégkapusnak kellett közbeavatkoznia.
70. perc: Szép akció után Tóth Gábor lőtt közelről a kapuba, de a játékvezető nem adta meg, mivel gólt véleménye szerint les előzte meg.
A mutatott teljesítmény alapján a döntetlen igazságosnak mondható!

Többi vasárnapi  eredmény: Haladás II.-Celldömölk 2-1,Sárvár-Répcelak 1-0

 

Hétévégi eremények:kikapott a rivális Lipót!!!

Péntek:Soproni VSE-Büki TK 1-0 Szombat:Körmend-Lipót 2-1,Csorna -Lombard Pápa FC 2-0,Csesztreg-Badacsonytomaj 0-3

Hévíz FC:Marosvölgyi duplázott

Hévíz FC-Szigetszentmiklós 4-2(2-0)

A vendéglátó Hévíziek már a 9- ik percben mattolták Tóth Kálmán kapust, egy előre vágott labdára indult Marosvölgyi a hazaiak csatára, aki tolt egyet, majd a hosszú sarokba gurított 13 méterről. 1-0

A 37- ik percben a hazaiak játékosát Marosvölgyit ugratták ki középen, aki átvette a labdát, majd néhány lépés után a bal alsóba lőtte a labdát. 2-0

MTE-Veszprém:múltidézés:

Marosvölgyi ötször volt eredményes a két csapat mérkőzésén,1998-ban Mosonmagyaróváron 1500-néző,2000-ben Veszprémben 1200 és 1000 néző látta a mérkőzéseket

 

Összesítve: 20 mérkőzés,9 győzelem,3 döntetlen,8 vereség Gólarány:36-27(+9)

Veszprémben: 10 mérkőzés,7 győzelem,1 döntetlen,2 vereség Gólarány:20-10(+10)

Mosonmagyaróváron: 10 mérkőzés,2 győzelem,2 döntetlen,6 vereség Gólarány:16-17(-1)

Évad: Nézőszám: Hazai: Vendég: Eredmény: Gólszerző:
1997/1998 500 néző Veszprém MTE Motim 2-1(2-1) Kie(30.,43.)
1997/1998 1500 néző MTE Motim Veszprém 3-1(2-1) Szegletes(23.)
1998/1999 600 néző Veszprém MTE Motim 3-0(1-0) Sipos(28.),Marosvölgyi(83.),Gáncs(90.)
1998/1999 600 néző MTE Motim Veszprém 2-1(0-0) Maróti(86.)
1999/2000 1200 néző Veszprém MTE Motim 1-1(1-1) Varga I.(16.)
1999/2000 400 néző MTE Motim Veszprém 2-1(1-0) Marosvölgyi(80.)
2000 NBI/B 1000 néző Veszprém MTE Motim 3-1(1-0) Salacz(8.),Király(77.),Domján(83.)
2000 NBI/B 400 néző MTE Motim Veszprém 1-1(0-0) Szegletes(78.)
2000/2001 400 néző MTE Motim Veszprém 1-0(1-0) /
2000/2001 300 néző Veszprém MTE Motim 2-3(0-1) Szegletes(68.),Bognár(72.)
2001/2002 400 néző MTE Motim Veszprém 2-0(1-0) /
2001/2002 200 néző Veszprém MTE Motim 2-0(2-0) Latyák(21.),Szegletes(25.)
2002/2003 400 néző MTE Veszprém 2-2(1-1) Hompoth(17.,61.)
2002/2003 400 néző Veszprém MTE 2-1(2-1) Hompoth(20.),Bényi(24.)
02/03 alsóház 100 néző Veszprém MTE 0-1(0-1) /
02/03 alsóház 400 néző MTE Veszprém 0-6(0-2) Szegletes(12.,14.),Király(72.,82.)Ördög(75.),Nagy(90.)
2003/2004 600 néző MTE Veszprém 4-1(1-0) Zsoldos
2003/2004 200 néző Veszprém MTE 2-1(0-0) Tusori,Horváth
2007/2008 300 néző MTE Veszprém 1-3(0-1) Marosvölgyi(22.,88.),Tatai(70.)
2007/2008 300 néző Veszprém MTE 3-1(1-0) Marosvölgyi(5.),Pálfi(51.),Weibel(91.)

 

 

MTE-Veszprém játékvezetői:

A mérkőzés játékvezetője, Szvorda Melinda lessz Mosonmagyaróváron. a Asszistensei Szabó Péter Dr. és Kóbor Péter lesznek. Az ellenőr Deák Ferenc Dr.

Újra összejöhet ami a ZTE ellen

Először viszont túl kell jutni  a zalai Police OLA együttesén.És ha ez sikerül akkor szeptember 16.-án szerdai napon a Soproni Ligában szereplő Kaposvári Rákóczit láthatjuk vendégül a veszprémi stadionban!!!

Hétvégi ellenfél: az MTE 1904 Mosonmagyaróvár

Tavaly mindkét mérkőzésen 3-1-re nyertünk

Tavalyi mérkőzések:Veszprém-MTE 3-1(1-0) G:Marosvölgyi(7.),Pálfi(51.),Weibel(91.) ill.Gardó(60.)
                  :MTE-Veszprém 1-3(0-1)G:Marosvölgyi(22.,88.),Tatai(70.) ill.Gardó(50.)

Győzelemmel hangoltak az 'óváriak is a Veszprém elleni mérkőzésre,miután szombaton Horváth Márió, Kertész Péter és Török Zoltán góljaival 3-2 arányban verték vendéglátójukat, a megyei I. osztályból feljutott Körmend FC együttesét.Igaz az első két fordulót gól nélkül zavarték le az "ex veszprémi" Hannich Péter tanítványai(Csorna 0-0,Lipót 0-3).A magyar kupában is állnak még a mosoniak,mivel az első fordulóban 4-1 re nyertek a "veszprémi" Ugodon,a második fordulóban hosszabítás után Frick Dávid 110. percben szerzett góljával 1-0-ra verték a Celldömölköt.

Az MTE idei mérkőzései:
1.MTE 1904-Csorna SE 0-0
2.Lipót Pékség-MTE 3-0
3.Körmend-MTE 1904 2-3

Magabiztos győzelem a Csorna ellen

Veszprém FC-Csorna 3-0 (2-0)

 

Három forduló után továbbra is százszázalékos a veszprémi labdarúgócsapat. A mieink ezúttal hazai pályán verték a Csornát.

NB III. Bakony-csoport, 3. forduló:
Veszprém FC-Csorna 3-0 (2-0)

Veszprém, 300 néző. Vezette: Szántai E.
Veszprém: Varga - Szöllőskei (Kovács 82.), Fehér, Pálfi, Leitold, Soós, Garai, Tatai, Finta (Novotny 52.), Babos (Cvetkó 78.), Kalcsó
Csorna:Lőre - Buti (Simita76), Jakab, Tóth, Nagy, Jakab, Horváth (Kiss 66.), Báán, Molnár, Vastag, Fekete (Tujner 62.)
Gólszerzők: Babos (2), Tatai
Jók: Babos, Garai, Pálfi, Tatai, ill.: Lőre, Báán

A 15. percben Garai futott el a jobb oldalon, középre adását elvétette a vendégek védője, majd Babos közelről a léc alá vágta a labdát (1-0).
Tíz perccel később Finta jó ütemben ugratta ki Babost, aki eltolta a kifutó kapus mellett a labdát, majd az üres kapuba emelt (2-0).
A 71. percben Leitold beadását a hosszún érkező Tatai bevetődve passzolta a kapuba (3-0).
Oldalmenü
Szavazás
Veszprém FC-Bp. Honvéd II ?
1
X
2
Diavetítő
Naptár